PA290002

Fotoalbum test

Een maand geleden had ik van Saal Digital de mogelijkheid gekregen om een fotoalbum te testen van ze.

Na een periode van nadenken wat er in het album moet komen toch gekozen om het voor maar dan een vakantie album te doen.
Want ja dat was wel nodig, en een album met foto’s uit mijn portfolio is leuk maar snel niet up te date meer.

Voor het maken van het album gebruik gemaakt van hun software. Wat even wennen was want er is veel keus. En hoe ga je alles doen.

Zoals je ziet hebben ze naast Fotoboeken nog meer keuzes. Van Fotoafdrukken tot kalanders.

Maar terug naar het fotoboek wat ik heb gemaakt. Je zou zeggen dat als je op Fotoboek klikt dat de keus beperkt is.
Enkel bij Saal heb je nog meer keus.
Er zijn diverse type foto boeken. Waardoor je dus keus genoeg hebt. Ik heb de standaard Fotoboek maar gekozen omdat het anders wel een te uitgebreid vakantie album werd.

Waar je dan komt is nog meer keus. Namelijk keus van het formaat. Na even wikken en wegen heb ik toch maar gekozen voor  de  15×21 album. Het is een mooi formaat wat makkelijk mee kan en ondanks dat ik 50 pagina’s had niet erg dik is. De keus houdt niet op bij het formaat. Want ze hebben keuze voor de omslag, cover, binnenkant, barcode en cadeaubox

De keus van barcode is denk ik iets wat voor hun voor de productie is, maar hij is zo klein dat het niet erg opvalt.

Verder heb ik gewoon gewoon gebruik gemaakt van hun standaard layouts. Je kan als je heel creatief bent zelf ook aan de slag om iedere pagina zo uniek te maken als je zelf wilt.
Ik heb bewust gekozen om het simpel te houden en genoeg te kunnen laten zien van mijn vakantie. Want ja je kan moeilijk alle foto’s die je gemaakt heb in een boek doen. Dan word het wel een erg dik album.

Het enige waar ik mij zorgen om maakte tijdens het bestellen en drukken is hoe de foto’s die over 2 pagina’s liep eruit kwamen. Want niets is zo lelijker als een foto die half verdwijnt in de rug van het boek. Ik was toen ook zeer verbaast dat dit niet het geval was toen het boek werd geleverd. Daarnaast was ik ook zeer verbaast over de dikte van de standaard pagina’s. Het voelt zeer stug aan maar daardoor wel erg fijn om te bladeren. De pagina’s vallen niet om tijdens bladeren wat dus erg positief is.

Na bestellen was het album ook zeer snel in huis. Na 3 dagen stond DHL al voor de deur met het pakketje. Waardoor je dus snel kan genieten van het album.

Al met al zou ik zeker nog een keer bij Saal Digital bestellen.